VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O vizită la Chișinău a secretarului SUA, Antony Blinken, este anunțată pentru 29 mai

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, va face o vizită la Chișinău miercurea viitoare, 29 mai, transmite Europa Liberă, cu referire la surse diplomatice.

Va fi a doua vizită a șefului diplomației americane în R. Moldova după cea din 5 martie 2022, la două săptămâni după lansarea agresiunii ruse în Ucraina.

Blinken ar urma să reafirme la Chișinău sprijinul pentru R. Moldova, pentru parcursul ei european, și să condamne „războiul hibrid” pe care-l poartă împotriva ei F. Rusă, inclusiv prin folosirea unor forțe politice moldovene.

Noua vizită a secretarului de stat Blinken în Moldova vine la ceva mai mult de o lună după ce omologul lui moldovean Mihai Popșoi a fost în vizită la Washington, unde a vorbit diferitelor instituții de stat SUA despre sprijinul constant acordat Chișinăului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.