VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul PPDA, Dinu Plîngău, anunță pregătirea protestelor cu implicarea mai multor partide pro-europene

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, anunță că mâine va convoca Consiliul Național Politic unde se va discuta organizarea unui protest la care vor fi invitate toate partidele por-europene. Anunțul lui Plîngău vine după ce ieri, Consiliul Electoral de Circumscripție Căușeni a invalidat mandatul de primar al orașului Căușeni, ales în primul tur cu votul a peste 76% din alegători.

Incredibil, din declarațiile celor de la Comisia Electorală: ,,Domnul Donțu poate candida la funcția de primar, dar nu poate fi primar”. Domnul Donțu, potrivit celor de la Comisia Electorală, poate să mai candideze o dată dacă alegerile din Căușeni nu vor fi validate. Nu e clar ce se întâmplă dacă câștigă domnul Donțu deja cu 90%, în cazul unor alegeri repetate. Țara de nebuni. O tunat și i-o adunat. Asteptăm ca CEC să-și repare propria crimă împotriva democrației, în baza contestației depuse. În paralel, pregătim mai multe plângeri penale pe numele tuturor făptașilor și vă asigur, cineva va trebuie să răspundă penal”, a scris Plîngău.

Totodată, liderul PPDA anunță că va depune și plângeri la procuratură referitor la acest caz, dar și va și începe procesul de colectare a semnăturilor din partea tuturor primarilor în susținerea primarului orașului Căușeni.

Mâine, dacă nu avem semnale că crima împotriva democrației nu va fi oprită de către Comisia Electorală Centrală, depunem plângerile la procuratură și începem procesul de colectare a semnăturilor din partea tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică, în susținerea primarului orașului Căușeni. Totodată, vom convoca Consiliul Național Politic unde se va discuta organizarea unui protest, la care vor fi invitate toate partidele por-europene, care pledează pentru stat de drept și democrație veritabilă”, a mai scris Plîngău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.