VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Mandatul de primar al orașului Căușeni, invalidat. PPDA: Se depășesc orice limite!

Ales cu 76,3% din voturi în primul tur de scrutin, mandatul de primar al orașului Căușeni al lui Anatolie Donțu a fost invalidat de Consiliul Electoral de Circumscripție Căușeni. Despre aceasta a anunțat secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vovc scrie că „PPDA va lupta pentru ca oamenii din Căușeni să aibă primarul pe care l-au ales”.

Deja se depășesc orice limite. După ce 4.900 de locuitori ai Căușeniului au dat vot de încredere colegului nostru Anatolie Donțu, Consiliul Electoral de acolo a decis că este mai presus de lege și voința oamenilor. Astăzi, în zi de duminică, au invalidat mandatul de primar pentru că așa a vrut mușchiul lor, pentru că nu le convine omul. Cu ce sunt mai bune vremurile astea decât cele plahotniuciste, când un om care nu este convenabil este pur și simplu scos din joc?Noi vom lupta ca dreptatea să triumfe. Vom lupta ca oamenii din Căușeni să aibă primarul pe care l-au ales”, a comentat Vovc.

Cu o reacție pe o rețea de socializare a venit și Anatolie Donțu:

Dragi locuitori ai orașului Căușeni.

Astăzi a fost convocată ședința CEC Căușeni 10/1 unde cinci persoane au decis soarta scrutinului electoral din 05.11.2023, unde cetățenii au dat 4.900 voturi pentru candidatul Donțu Anatolie. S-au expus toate instanțele( judecata Căușeni,Ștefan Vodă,Curtea de Apel Chișinău,Curtea Supremă Chișinău) că mă pot candida. Dar CEC Căușeni 10/1 nu mi-au validat mandatul de primar al orașului Căușeni”, a comentat acesta.

Menționăm că locuitorii orașului Căușeni și-au ales primarul din primul tur. Este vorba de Anatolie Donțu care până nu demult a mai deținut un mandat de primar, din partea Platformei Demnitate și Adevăr. În urma alegerilor generale locale Donțu a câștigat alegerile obținând în total 4.907 voturi, adică 76,30% din numărul total de voturi.

Potrivit datelor prezentate de CEC, pe locul doi cu o diferență covârșitoare a fost fostul președinte al raionului Căușeni, Nicolae Gorban, de la  PSDE care a obținut 408 voturi, iar pe locul trei cu 355 de voturi s-a clasat Sergiu Babin de la PAS.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.