VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

110 instituții de învățământ din țară, dotate cu seturi de robotică de ultimă generație

110 instituții educaționale din Republica Moldova vor fi dotate cu seturi de robotică, cu ajutorul cărora elevii își vor dezvolta abilitățile în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

Potrivit Ministerului Educației, noile echipamente de robotică conțin senzori, motoare și piese pentru a proiecta și a construi roboți și a elabora proiecte la diferite discipline școlare. 

Prezent la evenimentul de transmitere a seturilor de robotică, ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a vorbit despre importanța noilor tehnologii pentru sistemul educațional.

,,Anul viitor vom continua cu noi proiecte de transformare digitală a educației. Cu suportul partenerilor de dezvoltare ne propunem creșterea numărului ,,claselor viitorului”; demararea noilor proiecte inovaționale; dotarea școlilor cu echipamente tehnice, precum și instruirea cadrelor didactice în domeniul educației digitale etc.”, a spus ministrul.

Șeful adjunct al Misiunii USAID în Moldova, John Riordan, a menționat: „USAID se bucură că a contribuit la dezvoltarea educației în Moldova și apreciază rezultatele pe care le-a obținut până acum. Suntem încântați să fim parte la crearea și dezvoltarea claselor viitorului atât în comunitățile mari, cât și cele mai mici. Investiția în educație este o investiție inteligentă pentru orice națiune și una absolut critică, deoarece lucrăm pentru a construi un viitor prosper, sigur și democratic pentru toți moldovenii”. 

Menționăm că cele peste 800 de seturi de robotică în valoare de circa 300.000 de dolari au fost oferite de către partenerii de dezvoltare, Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, dar și Western NIS Enterprise Fund în cadrul Programului Național de Studiere a Roboticii Educaționale, implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” sub egida Ministerului Educației și Cercetării. 

Programul de studiere a roboticii a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014. În prezent, inițiativa este implementată în circa 270 de instituții educaționale din țară. Până acum, au beneficiat peste 40 de mii de elevi din nordul, centrul și sudul țării, iar circa 650 de profesori au fost instruiți pentru predarea roboticii în școală.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.