VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Licitația de la Aeroport a fost suspendată

Licitația pentru spațiile comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău, anunțată la sfârșitul lunii mai, a fost suspendată. Despre aceasta anunță administrația aerogării, care face trimitere la hotărârea Curții Constituționale de acum două zile, prin care prevederile legale ce extind termenul de dare în arendă a spațiilor din Aeroport sunt declarate neconstituționale, transmite IPN.

Decizia de suspendare a licitației a fost luată de către Comisia de licitație din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Reluarea licitației se va decide odată cu adoptarea modificărilor la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, modificări necesare pentru a crea condiții de transmitere în locațiune a spațiilor comerciale pe un termen mai mare de 3 ani, rezonabil pentru un parteneriat internațional.

Modificările legale prin care, în luna mai, a fost extins termenul de dare în arendă a spațiilor comerciale ale Aeroportului Internațional Chișinău, de la 3 la 5 ani, au fost declarate neconstituționale. Hotărârea a fost pronunâată de către Curtea Constituțională, care a fost sesizată de către un grup de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.