VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un expert de mediu explică cât de periculos este norul de praf din Sahara care ar putea ajunge în R. Moldova

Un nor de praf din Sahara ar putea ajunge, în curând, în Republica Moldova.

Expertul de mediu Tudor Castraveț, a declarat în cadrul emisiunii „Spațiul Public” de la Radio Moldova că fenomenul nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor.

„Zilele următoare vom avea un nou asemenea eveniment, norul de praf deja este pornit dinspre Sahara și antrenat acum peste partea sudică a Europei. Va ajunge și la noi cu siguranță. Vom avea iarăși precipitări de praf și nisip saharian. Nu este ceva care ne-ar pune în pericol sănătatea. Multe dintre aceste substanțe ajung la suprafața pământului sub formă de ploi acide. Suferă solul, apele de suprafață, suferă organismele vii. Suportăm aceste consecințe desigur și noi oamenii”, a declarat Tudor Castraveț.

Joi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că o masă de aer cu particule de praf saharian va ajunge din nou pe teritoriul Republicii Moldova. Atunci meteorologii au menționat că depunerile vor putea fi observate doar în zonele în care va ploua.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.