VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lavrov: Rusia nu va avea nicio milă față de autorii asasinării Dariei Dughina

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a cerut marți tratarea fără „nicio milă” a autorilor asasinării Dariei Dughina, fiica unui ideolog pro-Kremlin, ale cărei funeralii au reunit sute de persoane.

„Acesta a fost o crimă barbară pentru care nu există scuză. Nu poate exista nicio milă pentru organizatori, comanditari şi executanţi”, a reacţionat marţi şeful diplomaţiei ruse, potrivit Digi24.ro.

Menționăm că, Daria Dughina în vârstă de 29 de ani, jurnalistă și politolog, a fost ucisă sâmbătă seara în explozia vehiculului pe care îl conduce pe o șosea în apropiere de Moscova.

Ea era fiica lui Alexander Dughin (60 de ani), filosof și scriitor ultranaționalist care promovează o doctrină imperialistă. La fel ca tatăl său, ea susține deschisă ofensiva militară rusă în Ucraina. Cei doi se întorceau, în vehicule diferite, ale unui festival cultural desfășurat în regiunea Moscovei.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a publicat luni concluziile anchetei sale, în care susține că asasinatul a fost comis de o agentă a serviciilor secrete ucrainene, căreia i-a dat și numele, Natalia Vovk, născută îeastacunia 1979.

Conform versiunii a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani, a închiriat un apartament în blocul unde locuia victimă sa, pe care de atunci a urmărit-o în acțiunea de planificare a atentatului comis-seaplombă print acţionată de la distanţa asupra autoturismului condus de Daria Dughina.

Ulterior, agenta ucraineană ar fi trecută granită în Estonia cu același autoturism cu care intrase în Rusia și la care între timp schimbase de trei ori plăcuțele de înmatriculare. Kievul a negat orice implicare în acest asasinat, negând și relații mai recente apărute în presa rusă conform cărora presupusa autoare a atentatului ar fi fost membră a regimentului Azov, o unitate de extremă-dreaptă integrată în armata ucraineană.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.