VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biblioteca Națională a Republicii Moldova la 190 de ani de la fondare

Centrul Pro-european al Bibliotecii Naționale al Republicii Moldova (BNRM), în perioada 15 august – 15 octombrie 2022, îi invinvită pe toți iubitorii de carte la expoziția cu genericul „Descoperă Europa în colecțiile BNRM”.

Expoziția este organizată în contextul aniversării a 190 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și are ca scop (re)explorarea Europei în spațiile Băncii Naționale.

Organizatorii expoziției și-au propus facilitarea procesului de cunoaștere, percepere și o mai bună înțelegere din partea publicului larg despre cele mai importante structuri europene, precum și relațiile Republicii Moldova cu aceste organisme.

William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei în Chișinău, fiind prezent la eveniment, în mesajul său de felicitare a menționat că: „Biblioteca este locul unde comunitățile se informează și se conectează la resursele informaționale, necesare pentru dezvoltare: cărți, publicații, expoziții, discuții și dezbateri. De când Republica Moldova a devenit stat membru al Consiliului Europei, Biblioteca Națională a reușit să mențină un dialog cu publicul și să asigure o informare corectă și bine documentată despre activitatea Consiliului Europei, organismele de specialitate și programele de cooperare implementate la nivel național și regional, publicațiile cheie și studii, prin oferirea unui spațiu dedicat, și anume la Centrul Pro-european al BNRM. La acest eveniment aniversar aș dori să-mi exprim recunoștința pentru munca și responsabilitatea pe care o are Biblioteca Națională în promovarea valorilor fundamentale europene, în special cele promovate de către Consiliul Europei”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.