VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Laburiștii, din nou la conducerea Marii Britanii după 14 ani. Keir Starmer este noul premier al Regatului Unit, care a ținut deja primul discurs

Keir Starmer, care a devenit oficial premier după o audiență cu regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham, a ținut, vineri, 5 iulie, primul său discurs în calitate de prim-ministru.

„Schimbarea va începe acum”, a spus Keir Starmer de la pupitrul instalat în fața Downing Street 10, deși a recunoscut că acest lucru nu va fi la fel de simplu ca și cum „ai apăsa un comutator”. Invocând nevoia de școli și case la prețuri accesibile, Starmer a promis că va „reconstrui” „infrastructura oportunității”, făcând acest lucru „cărămidă cu cărămidă”. El a promis un „guvern de serviciu” și a vorbit despre necesitatea unei „resetari” naționale. Noul premier nu au uitat să evidențieze „provocările unei lumi nesigure”.

„Acum țara noastră a votat decisiv pentru schimbare și revenirea politicii în serviciul public. Fie că ați votat partidul laburist sau nu – de fapt, mai ales dacă nu – vă spun direct, guvernul meu vă va servi. Politica poate fi o forță spre bine. Vom arăta asta. Am schimbat Partidul Laburist, l-am readus în funcțiune – așa vom guverna. În primul rând țara, apoi distracția”, a spus Keir Starmer. Keir Starmer a precizat că lipsa de încredere poate fi „vindecată” doar prin acțiuni, nu prin cuvinte. „Această rană, această lipsă de încredere nu pot fi vindecate decât prin acțiuni, nu prin cuvinte. Știu asta, dar putem începe astăzi cu o simplă recunoaștere a faptului că serviciul public este un privilegiu și că guvernul nostru ar trebui să trateze fiecare persoană din țară cu respect”, a afirmat Keir Starmer.

„Cu respect și smerenie, vă invit pe toți să vă alăturați acestui guvern de serviciu în misiunea de reînnoire națională. Munca noastră este urgentă și o începem acum”, a conchis Keir Starmer, care, în discurs, a salutat și munca predecesorului său, Rishi Sunak. Prima apariție a lui Keir Starmer pe Downing Street vine după ce i s-a cerut oficial de către regele Charles al III-lea să formeze un nou guvern. El a condus laburiştii la o victorie zdrobitoare în alegeri. Noul premier al Marii Britanii este ateu, fost avocat și procuror, care a intrat în politică în urmă cu mai puțin de un deceniu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.