VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dmitro Kuleba: Rusia va folosi întregul arsenal propagandistic pentru a influența prezidențialele din R. Moldova

Rusia va folosi întregul arsenal propagandistic pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale din R.Moldova și referendumul din toamnă, însă Ucraina este gata să ajute Chișinăul. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în cadrul unei conferințe de presă ca urmare a Reuniunii Trilateralei R.Moldova-România-Ucraina care s-a desfășurat la Chișinău.

„Rusia va folosi întregul arsenal propagandistic pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale din R.Moldova și referendumul din toamnă. Suntem gata să ajutăm, să explicăm cum funcționează amenințările rusești hibride, pentru ca Chișinăul să se poată apăra”, a declarat el.

Potrivit șefului diplomației de la Kiev, mulți ani Rusia a mințit cetățenii R.Moldova și Ucrainei, precum că aceste două state nu au nicio șansă să adere la UE.

„Mulți ani Rusia spunea cetățenilor din Ucraina și R.Moldova că nimeni nu-i așteaptă în UE, că nimeni nu-i dorește în UE și că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Rușii au mințit și toți văd acest lucru. Am început negocierile de aderare și lucrurile sunt ireversibile”, a adăugat el.

Dmitro Kuleba a menționat că odată ce Ucraina și R.Moldova vor deveni membri ai UE, hotarele dintre Ucraina, R.Moldova și Ucraina vor deveni invizibile: „Aceasta va fi o nouă realitate pentru Europa și pentru noi toți”.

„Scopul final este ca trei vecini buni, Ucraina, R.Moldova și România să asigure creșterea și prosperitatea pentru cetățenii săi”, a spus el.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.