VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Începe admiterea în liceele din capitală

Începând de astăzi elevii care doresc să-și continue studiile la un liceu din capitală își pot depune dosarele. Actele pot fi depuse pe platforma escoala.chisinau.md, în perioada 6-15 iulie, la trei instituții simultan.

Proba de concurs pentru instituțiile cu admitere pe baza probelor suplimentare va avea loc pe 16 iulie. Între 17 și 19 iulie se va desfășura concursul dosarelor, care presupune calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși. Etapa a doua de depunere a actelor pentru locurile rămase vacante va începe pe 1 august și se va încheia în data de 4 august.

Pentru anul de studii 2024-2025, procesul de înmatriculare în liceu este planificat în 97 de instituții de învățământ secundar din municipiu, dintre care 82 de instituții publice și 15 private, care vor cuprinde un număr total de 5246 de elevi, repartizați în 220 de clase. Conform metodologiei de admitere, la liceu pot fi admiși absolvenții cu note nu mai mici de șase.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.