VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La USM va fi deschis Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu”

La Universitatea de Stat din Moldova va fi creat Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu”, în cadrul Facultății de Litere. Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României și  prevede reparația sălii destinate activității centrului, achiziționarea mobilierului și dotarea sălii cu echipamentul necesar, a comunicat un reprezentant al instituției.

Potrivit Universității de Stat din Moldova, centrul de studii filologice va avea ca scop unificarea și evoluția segmentului de cercetare științifică. Acesta va servi drept platformă de discuții pentru filologi din țară și de peste hotare, care vor valorifica patrimoniul științific lăsat de Eugen Coșeriu, iar cele mai importante idei și teze ale savantului vor fi diseminate în cadrul lucrărilor conferințelor, în mass-media sau în volumele publicate.

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a alocat pentru proiect peste 680 de mii de lei moldovenești. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.