VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

La CNA are loc desigilarea și examinarea plicurilor cu liste electorale din Găgăuzia

Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că în prezent în incinta instituției are loc procedura de desigilare și examinare a plicurilor cu listele electorale în prezența a trei membri ai CEC din UTA Găgăuzia, inclusiv a șefei Comisiei, și a avocatului CEC.

De asemenea, CNA a pus la dispoziția membrilor CEC un traducător care le asigură traducerea în limba rusă.

„Se fac copii ale acestor liste, iar după încheierea procedurii toate plicurile cu listele sigilate vor fi restituite Curții de Apel Comrat. Procesul de desigilare a plicurilor a fost documentat, cu ulterioara atașare a imaginilor la cauză. La această etapă, niciunul dintre participanți nu a avut obiecții la desfășurarea procesului”, menționează CNA.

După desigilarea cutiilor cu listele electorale, ofițerul de urmărire penală urmează să facă copii ale acestora și să asigure transmiterea listelor în original la Judecătoria Comrat, potrivit CNA.

Precizăm că listele electorale au fost ridicate în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic „Șor”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.