VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moldova, tot mai aproape de lansarea zborurilor directe spre SUA

Republica Moldova și Statele Unite au semnat acordul privind crearea pieței unice pentru transportul aerian, document ce va crea premise pentru lansarea zborurilor directe spre SUA.

Acordul a fost semnat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și secretarul adjunct de stat pentru Management și Resurse al SUA, Richard Verma.

”Prin semnarea Acordului se urmărește crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău”, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

Instituția mai precizează că prin crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA vor fi aduse beneficii economice semnificative pentru Moldova, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică locală.

Semnarea acestui acord a fost aprobată de Guvernul de la Chișinău în luna februarie.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.