VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Chișinău, va avea loc reuniunea Adunării Parlamentare a R. Moldova și Poloniei

Cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc la Chișinău luni, 7 noiembrie. Sesiunea va fi inaugurată de cei doi copreședinți – Mihail Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, și Ryszard Terlecki, vicemareșal al Sejmului Republicii Polone.

Printre cele mai importante subiecte de pe agenda sesiunii este procesul de integrare europeană a Republicii Moldova după obținerea statutului de țară candidată la aderarea la UE și asistența din partea Republicii Polone, inclusiv în cadrul cooperării bilaterale economice şi de dezvoltare.

De asemenea, parlamentarii din cele două state vor discuta probleme de securitate, în special securitatea energetică a Republicii Moldova și a Republicii Polone în contextul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul reuniunii, va fi semnată Declarația comună a Adunării Parlamentare, iar, ulterior, copreședinții Mihail Popșoi și  Ryszard Terlecki vor susține o conferință de presă.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral.

Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova. Cea de-a VII-a sesiune a avut loc în perioada 5-8 decembrie 2021, la Varșovia. Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.