VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fostul șef al CFM, Iurie Topală, extrădat în R. Moldova și prezentat procurorilor

Fostul șef al Căii Ferate din Moldova (CFM) a fost extrădat joi, 3 noiembrie, autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.

Urmare a extrădării lui, fostul șef al CFM a fost escortat de Poliție la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Topală este învinuit de procurori de abuz în serviciu, în perioada anilor 2015-2019, care a cauzat un prejudiciu estimat de întreprindere la 250 milioane lei.

Anterior, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în valoare de 25 milioane de lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia a fost contestat de către avocați la Curtea de Apel Chișinău, acum pentru a treia oară. 

Pe 11 ianuarie 2022, autoritățile belgiene l-au reținut pe Iurie Topală la aeroportul “Gosselies – Charleroi” din Belgia.

Iurie Topală, fost consilier municipal din partea Partidului Liberal (PL), s-a aflat la conducerea Î.S. Calea Ferată a Moldovei din 2015 până în 2019.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.