VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ASP anunță că toți cetățenii își pot perfecta actele pe suport de policarbonat

Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu ziua de vineri, 4 noiembrie, toți cetățenii R. Moldova își pot perfecta actele pe suport de policarbonat (buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare) fără restricții, la toate termenele și fără a prezenta documente confirmative, în cazul în care solicitantul comandă documente în regim de urgență.

Persoanele cărora li s-au înmânat documente provizorii în locul actelor pe suport de policarbonat vor fi contactate pe parcursul lunii noiembrie 2022 de către reprezentanții ASP și vor fi invitate la sediile ASP pentru a li se înmâna documentele mecanolizibile.

Pentru a perfecta un document, Vă puteți programa prin intermediul:

  • Paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md;
  • Centrelor multifuncționale (telefonic);
  • Call-centrului (14909).

În perioada septembrie-octombrie 2022, Agenția Servicii Publice a migrat către alt sistem de personalizare a datelor, trecând la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor mecanolizibile pe suport de policarbonat, cu un grad sporit de securitate.

Potrivit ASP, majoritatea țărilor europene au trecut deja la această tehnologie, inclusiv Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.