VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul suspectează implicarea unui stat străin în cele patru scurgeri de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 și 2

Kremlinul anunţă că suspectează „implicarea” unui stat străin în cele patru scurgeri de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, însă fără să spună ce stat acuză, transmite Ria Novosti.

„Este foarte dificil să ne imaginăm că un astfel de act terorist poate avea loc fără implicarea unui stat străin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit Ria Novosti, Peskov a îndemnat din nou la o „anchetă urgentă”.

„Este vorba despre o situaţie extrem de periculoasă”, a reitarat Peskov, după ce FSB a deschis o anchetă penală cu privire la un „act de terorism internţaional”.

Întrebat despre posibilitatea unei anchete internaţionale cu participarea altor ţări, reprezentantul Kremlinului a răspuns că „se pun multe întrebări” cu privire la „lipsa de comunicare şi reticenţa foarte multor ţări de a contacta” Rusia, din cauza Războiului rus din Ucraina.

Joi dimineaţa, o a patra scurgere de gaze naturale a fost descoperită în Marea Baltică – din gazoductul Nord Stream 2 -, după descoperitea altor trei luni.

NATO a denunţat joi, la rândul său, acte de sabotaj „deliberate, nechibzuite şi iresponsabile”.

Rusia – suspectată în aceste scurgeri de gaze naturale – a contra-atacat şi a arătat cu degetul Statele Unite şi a obţinut o reuniune a Consiliului de Securutate al ONU, vineri.

Statele Unite au denunţat, în replică, o nouă operaţiune de „dezinformare” a Moscovei.

Gaze naturale urmează să continue să iasă în atmosferă timp de câteva zile, până când cele două gazoducte Nord Stream 1 şi 2 se golesc.

Scurgerile din gazoductele Nord Stream au fost cauzate de „acte deliberate”, afirmă Guvernul danez

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, amenință cu „un răspuns ferm și unit“, în urma sabotării gazoductelor Nord Stream. Potrivit lui Borrell, UE va începe demersuri pentru a-și întări infrastructura energetică.

Șeful diplomației europene amenință cu „un răspuns ferm și unit”, în urma sabotării gazoductelor Nord Stream

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.