VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Finlanda închide granița pentru turiștii ruși după creșterea numărului de călători, în urma mobilizării declarată de Putin

Finlanda spune că va limita semnificativ traficul de călători la granița cu Rusia, interzicând cetățenilor ruși care călătoresc cu vize de turist să intre în țara nordică, începând de vineri, potrivit euronews.com.

„Decizia urmărește să prevină complet turismul rusesc în Finlanda și tranzitul aferent prin Finlanda”, a declarat ministrul de externe Pekka Haavisto, într-o conferință de presă astăzi, 29 septembrie.

Totodată, intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă sau studii va fi în continuare permisă.

Guvernul și-a justificat decizia, spunând că sosirea în mod continuu a turiștilor ruși în Finlanda pune în pericol relațiile internaționale ale țării.

Începând cu 1 septembrie, Finlanda a redus numărul de vize – inclusiv în scopuri turistice – eliberate cetățenilor ruși la o zecime din numărul obișnuit, o mișcare care a fost văzută ca o dovadă de solidaritate cu Ucraina.

Aproape 17.000 de ruși au trecut granița în Finlanda în timpul weekend-ului, o creștere de 80% față de săptămâna precedentă, au anunțat autoritățile finlandeze, luni, în condițiile în care fluxul de ruși care încearcă să scape de mobilizare a crescut puternic.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.