VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În fața Aeroportului Chișinău vor fi instalate corturi cu încălzire termică

Poliția de Frontieră informează că în contextul condițiilor climaterice nefavorabile pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu inițiativa de a întreprinde un șir de măsuri pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor cetățenilor care părăsesc Republica Moldova pe cale aeriană. 

În cadrul ședinței de lucru dintre Poliția de Frontieră, S.R.L. „Avia-Invest” și Autoritatea Aeronautică Civilă, a fost stabilit un mecanism de conlucrare eficientă și trasate unele sarcini care urmează a fi realizate în termeni urgenți.

Astfel, AviaInvest va analiza opțiuni pentru oferirea unui confort termic pasagerilor care sunt în așteptarea curselor aeriene în fața aeroportului și anume amplasarea unor corturi temporare în fața aeroportului. 

De asemenea, potrivit Poliției de Frontieră, AviaInvest va urgenta procedurile necesare pentru asigurarea instalării noului echipament de securitate cu raze-X de model Rapiscan (aparat de scanare a bagajelor), fiind unul necesar în efectuarea controlului de securitate a pasagerilor la intrarea suplimentară în terminalul aeroportului, inclusiv și a reparației/mentenanței echipamentului existent.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă va analiza capacitățile maxime de procesare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului și ajustării graficului curselor aeriene în vederea neadmiterii formării aglomerațiilor de pasageri în Aeroportul Internațional Chișinău. 

Poliția de Frontieră, S.R.L. AviaInvest și Autoritatea Aeronautică Civilă, fiecare pe zona sa de competență, vor asigura măsuri de informare, a cetățenilor despre acțiunile întreprinse de către autorități, pentru gestionarea riscurilor conexe securității publice în aeroport (comunicare, pliante informative, expedierea mesajelor prin intermediul telefoanelor mobile).

 În contextul măsurilor de protecție și prevenție pe linia de securitate aeroportuară, Poliția de Frontieră solicită pasagerilor de a se prezenta în Aeroportul Internațional Chișinău, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate pentru a evita formarea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și fluidizarea afluxului de călători, prin nepermiterea formării rândurilor la intrarea în Aeroport.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.