VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful diplomației europene amenință cu „un răspuns ferm și unit”, în urma sabotării gazoductelor Nord Stream

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, amenință cu „un răspuns ferm și unit“, în urma sabotării gazoductelor Nord Stream. Potrivit lui Borrell, UE va începe demersuri pentru a-și întări infrastructura energetică, scrie Reuters.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, a declarat că „orice întrerupere deliberată pe infrastructura energetică europeană este cu totul inacceptabilă și va fi întâmpinată cu un răspuns ferm și unit. Vom sprijini orice investigație menită să obțină clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat și vom lua măsuri suplimentare pentru a crește rezistența securității noastre energetice”.

Oficialul s-a referit la cele trei scurgeri de gaze din conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, identificate de autoritățile din Danemarca și Suedia. Cele două state au informat, în urma unor investigații, că fisurile nu pot fi puse pe seama unor accidente, ci au fost cauzate prin acte deliberate (sau sabotaj). Ulterior, și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, s-a referit la aceste incidente ca la acte de sabotaj.

Dacă Nord Stream 2 a fost umplută cu gaze, dar nu a mai fost operaționalizată, fluxul prin Nord Stream 1 a fost redus în mod repetat după izbucnirea războiului, până ce Rusia a sistat livrările către Germania.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.