VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cum ne protejăm în caz de accident nuclear: Exercițiu demonstrativ, efectuat de salvatori în Capitală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a un desfășurat astăzi, 28 septembrie, un exercițiu demonstrativ prin care salvatorii au prezentat principiile metode de lichidare a consecințelor unui accident cu implicarea materialelor radioactive și decontaminare într-o situație de risc cu caracter radiologic. 

Activitatea a avut loc la Centrul Republican de Instruire al IGSU de pe strada Mircești 56/5 din Capitală.

Angajații Inspectoratului au simulat producerea unui accident de circulație în care conform scenariului în urma accidentului de trafic a fost deteriorat containerul unui autovehicul în care se transportau materiale radioactive. În urma impactului substanțe radioactive au fost răspândite în mediu, iar în al doilea automobil au rămas două persoane încarcerate.

Salvatorii au demonstrat modul de decontaminare a autospecialelor și deblocarea persoanelor sinistrate în urma lucrărilor de descarcerare. Sinistrații extrași din autovehiculul contaminat au trecut prin procesul de decontaminare pentru a evita riscul pentru sănătate.

Exercițiul organizat de IGSU a avut drept scop informarea populației despre principiile de reacționare corectă în caz de situații de risc cu caracter radiologic sau nuclear, dar și metodele de protecție a oamenilor implicați în astfel de crize”, explică IGSU.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.