VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Kremlinul pompează zilnic peste 340 de mil. de euro în războiul din Ucraina

Zilnic, Rusia cheltuie peste 340 de milioane de euro pentru întreținerea mașinării de război. Constatarea a fost făcută de cercetătorul Janis Kluge din cadrul Institutului German pentru Probleme de Securitate Internațională, transmite Moscow Times.

În total, până la începutul lunii mai, Kremlinul a cheltuit peste 3 trilioane de ruble pentru finanțarea armatei. Potrivit datelor publice ale Ministerului rus de Finanțe, până în 15 mai, din buget s-au cheltuit oficial 790 de miliarde de ruble doar pentru sectorul de apărare națională. Expertul german precizează însă că aceasta este doar suma oficială, iar aici urmează să mai fie adăugate și cele cu ”parafa secret” care ajung la 3 trilioane de ruble, dintre care 80% merg direct către armată.

”În fiecare zi, mașinăria militară ”înghite” aproximativ 30 de miliarde de ruble - o sumă comparabilă cu ceea ce colectează într-un an în trezoreria lor cele mai sărace regiuni din Rusia. De exemplu, bugetul Regiunii Autonome Evreiești în 2023 este stabilit la nivelul de 19,3 miliarde de ruble, al Republicii Kalmîkia - 24,9 miliarde de ruble, iar a Ingușetiei - 35,9 miliarde de ruble”, se arată în constatările cercetătorului german.

În același timp, potrivit datelor oficiale, furnizate de către Ministerul Finanțelor, în perioada ianuarie-aprilie, încasările din vânzările de gaz și petrol au scăzut cu 22 la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut, iar deficitul bugetar a atins incredibila sumă de 3,4 trilioane de ruble. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.