VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Klaus Iohannis salută decizia luată de guvernul de la Kiev în privința „limbii artificiale moldovenești”

Președintele României Klaus Iohannis a saluta decizia luată de guvernul ucrainean de decretare a limbii române drept limbă oficială a minorității române din Ucraina.

„Salut pasul făcut astăzi de guvernul ucrainean în ceea ce privește implementarea înțelegerii asupra subiectului așa-numitei limbi artificiale „moldovenești”, înțelegere la care am ajuns cu președintele Zelenski săptămâna trecută la București. Este un pas important în construirea unui parteneriat strategic puternic între țările și societățile române și ucrainene”, a precizat Klaus Iohannis pe contul oficial de X (fost Twitter) .

La 18 octombrie, după ședința comună a guvernelor României şi Ucrainei, premierul român Marcel Ciolacu a anunțat că autoritățile ucrainene au renunțat la denumirea „limbă moldovenească” pentru minoritatea română din Ucraina și au decretat limba română ca limbă oficială.

Măsura a fost adoptată în contextul obligației îndeplinirii de către Ucraina a criteriilor de aderare la Uniunea Europeană, unul dintre criterii referindu-se şi la drepturile minorităților naționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.