VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean este așteptat astăzi în Parlament. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dezbătută în Legislativ

În cadrul ședinței plenare de astăzi, 19 octombrie va fi examinată moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Recean, înaintată de deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi de către Biroul permanent al Legislativului.

Deputații din Blocul Comuniștilor şi Socialiștilor au depus la 15 septembrie o moțiune de cenzură. Premierul şi miniștrii au fost acuzați de perpetuare crizelor din Republica Moldova. Deputații din majoritatea parlamentară spun însă că, în această perioadă, s-au făcut eforturi financiare enorme pentru a evita un colaps social.

Pentru a fi demis un Guvern, este nevoie de votul a 51 de deputați, număr de care nu dispune opoziția parlamentară.

Tot în ședința plenară de astăzi Parlamentul urmează să aprobe numirea în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a Anei Revenco și încetarea calității de membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor a lui Vitalie Miron.

Tot în ședința plenară de joi, Parlamentul urmează să ratifice trei acorduri de finanțare pentru ca beneficiarii din Republica Moldova să poată accesa granturi oferite de Comisia Europeană în cadrul Programului Interreg pentru proiecte destinate zonelor transfrontaliere. De asemenea, deputații urmează să denunțe 5 acorduri semnate pe platforma Comunității Statelor Independente. Ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10.00.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.