VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul Promo-LEX: Dacă o guvernare deține controlul asupra unei țări mai mult de 8-12 ani, lucrurile merg într-o direcție greșită și periculoasă

„Dacă o guvernare deține controlul asupra unui teritoriu, asupra unei țări mai mult de 8 ani, mai mult de 12 ani și, mai ales, 20 de ani lucrurile merg într-o direcție foarte greșită, periculoasă și, până la urmă, tot oamenii au de suferit”. De această opinie este Ion Manole, director executiv al Asociației Promo-LEX.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei Ion Manole a subliniat că este foarte important ca cei care vin la putere să se schimbe, dacă nu s-au ținut de cuvânt și nu au atins rezultatele așteptate de către cetățeni.

Democrația nu este perfectă, deci nu este instrumentul perfect pentru a guverna o țară sau un teritoriu, sau un popor și o știm cu toții, dar nimic mai bun nu s-a inventat și asta trebuie s-o recunoaștem. Și este important ca cei care vin la putere să se schimbe, să vină alții de fiecare dată, și asta se întâmplă datorită cetățenilor, care sunt activi, care sunt atenți, care își manifestă votul, care dau un vot de blam pentru cei care nu s-au ținut de cuvânt sau care nu au atins rezultatele așteptate de către cetățeni. Asta este în avantajul nostru, pentru că dacă ne uităm iarăși din nou la alte state din apropierea Republicii Moldova, nu tare departe, o guvernare care deține controlul asupra unui teritoriu, asupra unei țări mai mult de 8 ani, mai mult de 12 ani și, mai ales, 20 de ani lucrurile merg într-o direcție foarte greșită, periculoasă și, până la urmă, tot oamenii au de suferit. Deci este important să înțelegem corect acest lucru, este foarte ușor să ne atacăm unii pe alții, vedem în societate de foarte multe ori oameni cu mai puțină educație și cultură juridică sau politică se limitează doar la atacuri, doar la cuvinte urâte, pe când ar fi mult mai inteligent să asculți, să înțelegi, să pui niște întrebări, după care să mergi și să-ți dai votul”, a declarat Ion Manole.

Totodată, directorul Promo-LEX a subliniat că autoritățile trebuie să fie atente la acele cifre din sondaje pentru a nu pierde următoarele alegeri.

Sondajul este o presiune enormă mai ales pe cei care sunt la guvernare, pentru că sondajul vine să arate situația și opinia, și părerea și să ia pulsul societății. Și atunci, dacă tu vrei să vii la putere, poți să înțelegi foarte bine care sunt așteptările oamenilor, să te pregătești foarte bine în această direcție și să vii cu niște propuneri și cu niște rezultate foarte serioase. În momentul în care ești la putere, dimpotrivă, dacă nu ești atent la ce ți se spune din partea cetățenilor, deci acele cifre din sondaje, atunci riști la următoarele alegeri să pierzi”, a mai explicat Ion Manole.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.