VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kievul vrea o interdicție completă pentru utilizarea spațiului aerian european de către Rusia

Ucraina va propune introducerea unei interdicții complete asupra tranzitării de către Rusia și Belarus a spațiului aerian european. „Autorităţile vor să interzică ruşilor să folosească cerul Uniunii Europene pentru confortul lor”, a declarat premierul Ucrainei, Denis Șmîgal.

„Ideea noastră este să împiedicăm afacerile rusești și turiștii ruși să folosească confortabil spațiul aerian al UE. Interdicția este valabilă acum pentru flota rusă, dar am discutat cu partenerii noștri închiderea tranzitului pentru orice zboruri către și dinspre Rusia”, susține premierul ucrainean, citat de Unian.

În opinia demnitarului, un astfel de pas va crea probleme de logistică pentru Moscova, făcând-o mai scumpă și va provoca, de asemenea, disconfort rușilor.

Rușilor deja le-a fost interzis accesul la mai multe curse operate de companii aeriene. Refuzuri de a primi la bord cetățeni ruși, fără vreo explicație, au venit din partea companiei poloneze LOT, rușii nu pot beneficia de cursele companiei Turkish Airlines către țările din America de Sud. De asemenea, rușilor li s-a interzis anterior să beneficieze de curse operate de compania letonă Air Baltic, de operatorul finlandez Finnair, cel irlandez Ryanair și compania germană Lufthansa.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.