VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă un sportiv moldovean merge la marea competiție de la Paris. Luptătorul Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul și-a asigurat cota de participare la marea competiție mondială, după ce a acces în finala categoriei de greutate de până la 60kg, a turneului preolimpic, care se desfășoară la Baku, Azerbaidjan.

În ultimul act, Victor Ciobanu îl va întâlni pe turcul Enes Bașar. Anterior, discipolul lui Mihai Cucul i-a învins pe israelianul Melkamu Fetene, lituanianul Justas Petravicius și belarusul Hleb Makaranka.

Victor Ciobanu devine astfel al nouălea sportiv care a obținut până acum cota de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Cu un mesaj de felicitare pentru proaspătul sportiv calificat, dar și pentru luptătorii echipei de para-judo care au obținut victorii la Grand Prix-ul din Antalya a venit șefa statului, Maia Sandu.

„Sportivii noștri reușesc să aducă nu doar medalii, dar și multă bucurie și recunoaștere internațională, de aceea munca lor trebuie răsplătită”, a menționat șefa statului.

Amintim, Guvernul va acorda premii de performanță pentru participanții la JO de la Paris. Astfel, pentru medalia de aur – 3 milioane de lei, pentru locul II – 2,6 milioane de lei, pentru locul III – 2 milioane de lei, pentru locurile IV-VIII – între 600 și 200 de mii de lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.