VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Judecătoarea CSJ, Aliona Miorn, noua membră a CSM, aleasă de Adunarea Generală a Judecătorilor

Judecătoarea Curții Supreme de Justiție, Aliona Miron, a fost azi aleasă membră a Consiliului Superior al Magistraturii de Adunarea Generală a Judecătorilor. Magistrata, care a fost votată de 234 de delegați, va reprezenta Curtea Supremă de Justiție și va avea un mandat de șase ani. De asemenea, CSM și-a făcut public raportul de activitate pentru anul 2023. 

Magistrații din țară s-au convocat astăzi într-o nouă adunare generală. În cadrul reuniunii, va fi prezentat un raport al activității Consiliului Superior al Magistraturii privind organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc în 2023. Totodată, urmează să fie ales un nou membru al CSM.

În fața magistraților, adunați la Palatul Republicii, a ținut un discurs ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

„Fără o justiție independentă, responsabilă nu avem cum să ajungem la standardele UE. Avem sprijinul țărilor membre, care ne ajută enorm la transformări, chiar dacă acestea decurg mai greu, în special în așa domeniu precum justiție. Apreciem eforturile dumneavoastră de a soluționa în mod competent cazurile. Înțeleg provocările cu care vă confruntați, în special numărul mare de dosare, dar am încrederea că vom atinge progrese importante”, a declarat ministrul Justiției în fața magistraților.  

Convocarea Adunării Generale a Judecătorilor a fost stabilită prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 29 decembrie 2023.

Precedenta Adunare Generală a Judecătorilor, care a reunit 350 de magistrați, a avut loc în 28 aprilie 2023, atunci când au fost aleși cei patru reprezentanți membri ai CSM. Conform legislației, Adunarea Generală a Judecătorilor este unul din organele autoadministrării judecătoreşti şi asigură realizarea practică a principiului autoadministrării judecătoreşti. Adunarea Generală a Judecătorilor este constituită din judecătorii tuturor instanţelor judecătoreşti.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.