VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Compozitorul Eugen Doga, felicitat personal de șefa statului Maia Sandu

Șefa statului, Maia Sandu, a mers azi acasă la compozitorul Eugen Doga, pe care l-a felicitat cu ocazia zilei de naștere. Mare artist a împlinit azi 87 de ani.

„Primăvara în Moldova își potrivește primii pași în ritmul tandru al celor mai frumoase valsuri scrise vreodată. Simbolic și total neîntâmplător, în această zi s-a născut cel care ne-a arătat frumusețea lumii prin muzica sa, cel care a arătat, prin muzica sa, frumusețea plaiului nostru întregii lumi”, a menționat șefa statului în mesajul de felicitare adresat lui Eugen Doga. 

Președinta Maia Sandu a evidenţiat talentul neegalat al maestrului Doga, care pe parcursul anilor a fost șlefuit prin foarte multă muncă.

„La 14 ani venea la Chișinău – desculț, nemâncat și cu banii de drum împrumutați – băiețandrul care avea să devină, peste ani, Marele Eugen Doga. „Mi s-a dat totul ușor, puteam să mă apuc de orice și cred aș fi avut succes”, obișnuiește uneori să spună, dar știm deja că în spatele acestui „ușor” erau niște degete însângerate de la 10-12 ore de exercițiu pe zi. Anume acele degete însângerate de exercițiu au făcut ca muzica lui să curgă ușoară, de parcă s-ar fi scris singură”, a mai spus Președinta.  

Șefa statului mai punctează că Eugen Doga este cunoscut, îndrăgit și ovaționat mult peste hotarele Republicii Moldova și a traversat o traiectorie existențială de legendă. 

„Astăzi Eugen Doga își sărbătorește cea de-a 87-a aniversare. L-am găsit cu același zâmbet cuceritor pe care îl cunoaștem dintotdeauna, cu ironiile subtile și cu pofta de viață sclipind în ochi. Ne bucurăm, dragă maestre, să vă avem alături și vă mulțumim că, prin muzica dumneavoastră, inimile multor milioane de oameni s-au simțit mai ușoare, mai bune, mai libere să iubească. Vă dorim din tot sufletul ani buni, sănătate multă și bucuria tuturor împlinirilor!”, se mai arată în mesajul președintei Maia Sandu. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.