VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Josep Borrell, despre amenințările lui Serghei Lavrov la adresa R. Moldova: Nimic serios, doar îl discreditează intelectual

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a comentat recentele afirmații ale ministrului de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov care a declarat în cadrul unui interviu că ”R. Moldova este gata să adere la NATO, iar Occidentul ar pregăti pentru R. Moldova rolul următoarei Ucraini”.

În cadrul unei conferințe de presă, după desfășurarea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, șeful diplomației UE a menționat că declarațiile lui Serghei Lavrov ”nu au niciun grad de seriozitate”.

„Este mare păcat că domnul Lavrov, care era odată un diplomat respectat, se angajează pe această cale, care îl discreditează din punctul de vedere intelectual. Nu este nimic serios în aceste declarații”, a comentat Josep Borrell.

Cu o reacție la acest subiect a venit și prim-ministra Natalia Gavrilița, care a subliniat că declarațiile oficialului rus sunt îngrijorătoare.

„Aceste declarații făcute de ministrul Lavrov sunt îngrijorătoare și, mai ales, nu țin cont de independența și suveranitatea Republicii Moldova, ca și oricare altă țară are putere de decizie și are dreptul de-și determina soarta. Sunt cetățenii Republicii Moldova care prin votul lor au decis modelul lor de dezvoltare a Republicii Moldova, cel spre modelul european, și această opinie a cetățenilor trebuie respectată. Noi vom face tot posibilul pentru ca să lucrăm pentru beneficiul cetățenilor noștri și să implementăm voința politică a oamenilor din R. Moldova. Asemenea declarații nu țin cont de dreptul internațional și de dreptul R. Moldova la determinare”, a declarat Natalia Gavrilița.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.