VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Joe Biden, discurs în Congresul SUA: Vă asigur că Putin nu se va opri la Ucraina, dar Kievul îl poate opri pe Putin dacă îl susținem

Preşedintele american Joe Biden a susţinut Congres un discurs în Congresul american, cele mai importante subiecte abordate fiind războiul din Ucraina şi apărarea democraţiei.

La începutul discursului, Biden l-a acuzat pe predecesorul său, Donald Trump, că „i se supune” lui Vladimir Putin, calificând drept „scandaloase” comentariile recente ale lui Trump în care a afirmat că ar spune Rusiei „să facă ce naiba vrea”, oricărei țări NATO care nu-și atinge ținta de cheltuieli. „Vă asigur că Putin nu se va opri la Ucraina. Dar Ucraina îl poate opri pe Putin dacă o susţinem şi îi furnizăm armele de care are nevoie pentru a se apăra”, a spus Biden, care a îndemnat Congresul să deblocheze ajutoarele pentru Kiev, îngheţate câteva luni de certurile partizane dintre democraţi şi republicani, transmite Agerpres.

„Asta este tot ce solicită Ucraina. Nu cere soldaţi americani”, a adăugat Joe Biden, cu referire la declarațiile preşedintelui francez Emmanuel Macron cu privire la o posibilă desfăşurare de trupe în Ucraina. „Mesajul meu către preşedintele Putin, pe care îl cunosc de multă vreme, este simplu: nu ne vom da bătuţi. Nu vom ceda. Nu voi ceda. Istoria ne privește”, a insistat Biden. În discursul său din Congres, Biden a avertizat că „libertatea şi democraţia sunt atacate” în Statele Unite „De la preşedintele Lincoln şi Războiul Civil, niciodată libertatea noastră şi democraţia nu au fost atacate în ţara noastră aşa cum sunt în prezent”, a spus Biden.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.