VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parisul, gata „să se angajeze într-o intervenție” în cazul unui avans militar al rușilor în Ucraina

Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță că în cazul unui avans militar al rușilor, de exemplu, spre Kiev sau Odesa, Parisul „s-ar putea antrena într-o intervenție”.

Este unul dintre mesajele transmise de președintele francez Emmanuel Macron în cadrul unei întâlniri cu liderii opoziției pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Demnitarul a sugerat că aliații Ucrainei nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe.

Potrivit portalului „L’Independant”, Macron a vorbit despre scenariul în care trupele franceze ar putea ajunge să lupte în Ucraina: un avans al frontului „spre Odesa sau spre Kiev”. Președintele francez le-a transmis liderilor opoziției că Franța nu va exclude nicio opțiune de a sprijini Ucraina la doi ani de la invazia Rusiei. Vorbind după întâlnirea de două ore și jumătate, șefii partidelor au spus că discuțiile cu Macron i-au îngrijorat, unii acuzându-l că folosește conflictul pentru a spori poziția coaliției sale înaintea alegerilor europene cruciale din această vară. Președintele francez a uimit la sfârșitul lunii februarie când nu a exclus trimiterea de trupe terestre occidentale în Ucraina, subliniind poziția întărită a Rusiei. Și la începutul acestei săptămâni, Macron a îndemnat aliații Ucrainei să nu fie „lași” în sprijinirea Ucrainei pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.