VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg: Statele membre NATO ajung la un acord asupra trimiterii de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei

Statele membre NATO au ajuns la un acord asupra trimiterii unor sisteme de apărare antiaeriană suplimentare, inclusiv baterii de tip PATRIOT, a anunțat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite news.ro.

„NATO a verificat capacităţile existente în interiorul Alianţei şi există sisteme care pot să fie făcute disponibile pentru Ucraina”, a anunțat Jens Stoltenberg la finalul unui consiliu, prin videoconferinţă, între minștrii Apărării NATO şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de deschide.md.

„Mă aştept, aşadar, în curând, la noi anunţuri cu privire la sisteme de apărarea antiaeriană”, a anunţat secretarul general al NATO.

Preşedintlee ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri că Ucraina are nevoie de cel puţin şapte sisteme e apărare antiaeriană de tip PATRIOT. Liderul de la Kiev le-a cerut liderilor NATO să accelereze frunizarea de armament forţelor ucrainene, aflate în dificultate.

„Avem nevoie de încă şapte sisteme de apărare aeriană (de tip) Patriot sau asemănătoare. Anul acesta nu putem aştepta să se ia decizii”, a declarat Zelenski la Consiliul NATO-Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.