VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Regiuni rusești supuse unui val de atac cu drone. A fost lovit un terminal petrolier din Smolensk

Mai multe regiuni rusești au fost supuse unui val de atac cu 50 de drone noaptea trecută. În timp ce presa rusă scrie că toate aparatele au fost distruse de sistemul antiaerian, presa ucraineană dă imagini cu un terminal petrolier în flăcări din Kadîmovo, regiunea Smolensk, și un obiectiv energetic distrus în Vîgonici, regiunea Breansk.

Cele mai multe drone au lovit regiunea Belgorod. Este vorba de 26 de atacuri. De asemenea, au fost înregistrate lovituri în Breansk, Kursk, Tula, Smolensk, Reazan, Kaluga și chiar deasupra regiunii Moscova.

Potrivit Unian, în Breansk, înainte de incendiul izbucnit la substația electrică, localnicii au declarat că au auzit 5-6 explozii în urma distrugerii dronelor de către sistemul antiaerian. Totuși, rămășițele aparatelor au lovit mai multe obiective energetice.

Pe de altă parte, forțele ruse înregistrează progrese „consistente” și rapide pe câmpul de luptă. Potrivit experților militari, avansul armatei Moscovei se datorează, în principal, apărării antiaeriene ucraineane, care este din în ce mai limitată, în timp ce trupele ruse de la sol sunt spijinite puternic de aviație. Totodată, beneficiind de avantajul în lupta aeriană, forțele de ocupație lansează constant atacuri cu drone și cu rachete asupra infrastructurii civile și a orașelor din Ucraina. De exemplu, noaptea trecută, la Zaporojie au izbucnit explozii, la câteva minute după anunțarea unei alarme aeriene, iar azi-dimineața, la Odesa a fost semnalată o explozie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.