VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Iurie Muntean: Șor parazitează și exploatează sărăcia oamenilor drept mijloc de multiplicare a capitalului politic

Fruntașul Partidului Congresul Civic, Iurie Muntean, a comentat acțiunile guvernării în raport cu protestele organizate de Partidul Șor care se desfășoară în Capitală de cinci săptămâni.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Iurie Muntean a subliniat că partidul Șor, în frunte cu Ilan Șor, folosesc sărăcia oamenilor drept mijloc de adunare și multiplicare a capitalului politic.

Totodată, politicianul a criticat guvernarea PAS pentru faptul că evită să ofere răspunsuri clare cetățenilor privind criza din sectorul energetic și social.

”Șor parazitează, Șor exploatează sărăcia oamenilor și o folosește drept mijloc de adunare și multiplicare a capitalului politic, dar asta nu înseamnă că societatea nu are ce întreba guvernarea. Chiar dacă au fost motive legale și a urmat procedura de reacționare din partea autorităților, Guvernarea urma să vină cu un set de răspunsuri adresat societății care ar spune: avem situația cutare în sectorul energetic, situația cutare în domeniul social...iată răspunsurile noastre! Fie și cu întârziere, dar să vină cu răspunsuri. Până la urmă ei nu au venit cu răspunsuri. Ei s-au limitat la o interacțiune între Partidul PAS, care este actuala guvernare și Ilan Șor. Societatea așa a primit răspunsul”, a declarat Muntean.

Amintim că duminică, 16 octombrie, a fost a cincea duminică consecutivă de proteste antiguvernamentale organizate de Partidul Politic „ȘOR” condus de fugarul Ilan Șor. Organizatorii susțin că la protest au participat circa 70 mii de persoane.

Ieri, forțele de ordine au evacuat corturile instalate de manifestanți pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și corturi care de cinci săptămâni se aflau în fața Parlamentului și Președinției.

Potrivit poliției, la acțiunea de protest de duminică, 16 octombrie la care au participat în jur de 6.000 de persoane. Totodată, oamenii legii anunță că au fost atestate o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și obiecte periculoase, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice. Polițiștii mai susțin că prin toate acțiunile s-a urmărit „instigarea la dezordine și periclitarea securității publice”.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.