VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasada SUA va oferi sprijin pentru ca agricultorii moldoveni să poată accesa noi piețe de export

Diversificarea piețelor de desfacere pentru produsele agricole, accelerarea exporturilor și lansarea unui nou proiect în scopul dezvoltării și promovării cooperării în agricultură, au fost temele cheie în discuțiile ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea cu responsabila de domeniul politico-economic în cadrul Ambasadei SUA la Chișinău, Julie Limoges.

În cursul dialogului, ministrul a menționat că, în condițiile actuale, Uniunea Europeană este principalul partener economic și că decizia comunității europene de a majora cotele de export pentru anumite produse agricole, fără a plăti taxe vamale, a ajutat antreprenorii moldoveni să-și realizeze produsele la prețuri competitive.

Totodată, oficialul a menționat că, odată cu accederea pe piața europeană, fermierii autohtoni sunt motivați să-și dezvolte afacerile.

În legătură cu preocupările autorităților de a diversifica piețele de desfacere, Vladimir Bolea a menționat că au loc o serie de dialoguri în scopul semnării Acordurilor de Liber Schimb cu state din Orientul Mijlociu și Asia de Sud.

În contextul celor expuse de ministru, Julie Limoges a declarat că Ambasada SUA va oferi sprijin pentru ca agricultorii moldoveni să poată accesa noi piețe de export și să-și consolideze competitivitatea în regiune.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.