VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, la întrevederea cu Președinta Georgiei: „Statutul de țară candidată ne face să fim și mai determinați în agenda noastră de reforme”

Aspirațiile europene ale Republicii Moldova și Georgiei, agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina și securitatea energetică, cibernetică și informațională au fost subiectele abordate de Președintele Parlamentului, Igor Grosu cu Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, în cadrul întrevederii de luni, 17 septembrie. Oficialii au constatat că atât Republica Moldova, cât și Georgia se confruntă cu aceleași provocări, precum securitatea energetică, cibernetică și informațională.

Demnitarii au discutat despre agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina, menționând că și Republica Moldova, și Georgia au condamnat războiul din prima zi, iar mai bine de 8 luni sunt alături de poporul ucrainean prin a le oferi adăpost și hrană refugiaților.

„Ultimele evenimente din regiune ne arată că trebuie să fim pregătiți pentru un nou aflux de refugiați sezonieri, deoarece Federația Rusă atacă infrastructura critică, iar mii de ucraineni rămân fără energie electrică și căldură”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Șeful legislativului a menționat, în cadrul întrevederii, că Republica Moldova își dorește o cooperare mai intensă cu Georgia în domeniul comercial-economic și dezvoltarea mai multor lanțuri logistice.

Un alt subiect abordat a fost aspirațiile europene ale celor două țări. ”Moldovenii au demonstrat clar la ultimele alegeri că viitorul nostru este Uniunea Europeană, iar statutul de țară candidată ne face să fim și mai determinați în agenda noastră de reforme”, a afirmat Președintele Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.