VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Italienii ar putea beneficia de stimulente de peste 13.000 de euro pentru procurarea mașinilor electrice

Guvernul italian analizează un plan cu o valoare totală de 930 de milioane de euro, pentru a-i încuraja pe oameni să renunţe la autoturismele cu motoare pe benzină sau motorină în schimbul vehiculelor electrice.

Pachetul, care în prezent este analizat de Ministerul italian al Industriei, prevede stimulente financiare de până la 13.750 de euro care să permită cetăţenilor cu un venit anual mai mic de 30.000 de euro să trimită la casare automobilele de tip Euro 2, care au o vechime de peste 20 de ani, în favoarea unor automobile electrice noi.

Potrivit documentului consultat de Bloomberg, obiectivul planului ar fi acela de a „transforma parcul auto din Italia, care este unul din cele mai vechi din Europa, cu cel puţin 11 milioane de vehicule Euro 3 şi chiar mai vechi”. De asemenea, planul ar „sprijini familiile cu venituri reduse în a-şi achiziţiona un autoturism produs în Italia”, se mai arată în document.

Planul urmează să fie prezentat la o întâlnire cu reprezentanţii industriei auto, care va avea loc în data de 1 februarie.

În 2023, înmatriculările de autoturisme în Italia au crescut cu 19%, până la 1,57 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate de Ministerul Transporturilor. Cu toate acestea, cota de piaţă a automobilelor electrice este mai mică în Italia decât în alte mari economii europene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.