VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premieră în istoria sportului național: o sportivă din R. Moldova se califică la Jocurile Olimpice la proba de călărie

R. Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris din vara anului 2024, la proba de călărie, de sportiva Alisa Glinca, anunță Federația Sportivă Națională Ecvestră. Reprezentanții federației că participarea sportivei din Moldova are loc „pentru prima dată în ultimele decenii”.

Potrivit reprezentanților Federației, Alisa Glinca a obținut licența personală pentru a participa la Jocurile Olimpice.

Federația sportivă națională Ecvestră din Republica Moldova anunță cu mândrie că Alisa Glinka a obținut o licență personală pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din vară. Este o realizare grandioasă în istoria sportului ecvestru al țării. În ciuda concurenței foarte mari, Alisa a câștigat și și-a păstrat un loc în clasamentul olimpic, ocupând locurile 2 și 3 pe doi cai – Abercrombie și Aahen! Sportivul-ecvestru moldovean va participa la Jocurile Olimpice pentru prima dată de-a lungul ultimelor câteva decenii. Această victorie a Alisei, obținută prin mulți ani de pregătire, muncă continuă și înaltă pricepere, a adus bucurii fără margini întregii comunități sportive din Moldova”, a menționat Federația pe rețelele de socializare.

Până în prezent, șase sportivi moldoveni au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este vorba despre Dan Olaru, Daniela Cociu și Maria Olărașu, Serghei Tarnovschi, Anastasia Nichita și Irina Rângaci.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, sportivii care vor participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și cei care au obținut deja calificări, vor beneficia de servicii specializate de asistență medicală și psihologică. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.