VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Italia sprijină cu fermitate deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru R. Moldova și Ucraina

Prim-ministra Republicii Italiene, Giorgia Meloni a reafirmat susținerea parcursului european a R. Moldova, în ajunul Consiliului European din 14-15 decembrie, unde urmează să se decidă începerea negocierilor de aderare cu țara noastră și cu Ucraina.

Într-o declarație în Camera Deputaților din Italia, din 12 decembrie, șefa cabinetului de miniștri italian a declarat că Guvernul pe care îl conduce susține cu fermitate deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru R. Moldova și Ucraina.

„Încep cu tema extinderii Uniunii, pe care, după cum știți, prefer să o definesc drept reunificarea tuturor acelor popoare, a acelor Națiuni care se recunosc în valorile și identitatea continentului nostru. Pe baza recomandărilor Comisiei, va trebui să ne exprimăm opinia cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, Moldova, Bosnia și Herțegovina și cu privire la acordarea statutului de țară candidată Georgiei. Guvernul susține cu fermitate recomandarea Comisiei Europene de deschidere a negocierilor pentru aderarea Ucrainei și Moldovei, două națiuni europene puternic afectate de războiul nejustificat declanșat de Rusia și de amenințările de lungă durată la adresa integrității lor teritoriale. Pentru ambele țări, unele măsuri rămân de pus în aplicare înainte de deschiderea efectivă a negocierilor, asupra cărora Comisia va fi rugată să raporteze până în martie viitor”, a declarat prim-ministra Republicii Italiene, Giorgia Meloni.

Menționăm că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru R. Moldova și Ucraina.

Chișinăul consideră că este pregătit pentru lansarea negocierilor de aderare. Autoritățile spun că Republica Moldova a realizat 94% dintre toate obligațiile pe care și le-a asumat în calitate de stat candidat. Restanțele țin de deoligarhizare, lupta împotriva corupției și supremația legii. Totodată, Chișinăul dă asigurări că toate sarcinile vor fi realizate complet până în martie 2024.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.