VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ISW: Kadîrov este supus unei presiuni considerabile și se teme că pierde favorurile lui Putin

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, este supus unei „presiuni considerabile” afirmă Institutului american pentru studiul războiului (ISW) în raportul său zilnic. Experții militari subliniază că în cadrul întâlnirii care a avut loc luni, 13 martie cu președintele rus Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov, „vizibil nervos”, a lăudat succesele militarilor săi în Ucraina, care, potrivit acestuia, urmează cu obediență ordinele lui Putin și „intenționează să acționeze până la capăt”.

ISW precizează că Ramzan Kadîrov, continuă eforturile de a menține relevanța Ceceniei în sfera politică și militară a Rusiei. Institutul american mai observă că liderul cecen era vizibil nervos la întâlnirea cu Putin, ceea ce poate indica faptul că a fost supus unei „presiuni considerabile” pentru a prezenta Cecenia, pe el însuși și trupele sale într-o lumină pozitivă și productivă. După cum se menționează în raportul ISW, trupele cecene joacă în prezent un rol minim pe frontul din Ucraina și desfășoară în principal operațiuni ofensive în zona Belogorovka din regiunea Lugansk și îndeplinesc sarcini de aplicare a legii și menținerea ordinii în zonele din spate ocupate ale Ucrainei.

Astfel, Institutul american concluzionează că lui Kadîrov îi este teamă să nu piardă favorurile lui Putin, deoarece nu are practic nimic de arătat în ceea ce privește succesul militar pe frontul din Ucraina, însă, cu ajutorul acestei întâlniri, el spera probabil să-și îmbunătățească și să-și consolideze reputația.

Președintele rus, la rândul său, speră să exercite presiuni asupra lui Kadîrov pentru a spori rolul forțelor cecene în luptele din Ucraina, întrucât pierderile de pe front continuă să fie suportate atât de Grupul Wagner, cât și de armata rusă, se arată în raportul ISW.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.