VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tânăr moldovean ucis cu sânge rece în Franța: Suspecții, patru membri ai grupării interlope ”Kitaeț”

Un tânăr moldovean a fost ucis cu sânge rece în Franța și îngropat într-o pădure. Crima, care a avut loc în toamna anului 2021, este investigată de polițiștii și procurorii moldoveni împreună cu ofițerii de investigație din Franța. Detalii despre omor au fost făcute publice astăzi, iar suspecții din dosar sunt patru membri ai grupării interlope ”Kitaeț”.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI și procurorii PCCOCS susțin că omorul a avut loc în orașul Amiens din nordul Franței. Tânărul moldovean de 29 de ani a fost împușcat în cap, după care a fost îngropat într-o pădure, locul crimei fiind bine camuflat.  

Potrivit dosarului, înainte de a fi ucis, tânărul a accidentat automobilul pe care-l conducea, iar la fața locului au venit forțele de ordine, care au confiscat din automobilul acestuia țigări introduse ilegal în Franța din Belgia, în valoare de aproximativ 260 de mii de euro. Conform polițiștilor de la Chișinău, ulterior, așa-zișii superiori ai victimei din organizația criminală „Kitaeț” i-au cerut suma de bani în contul mărfii confiscate, pentru ca mai apoi să treacă la răfuială fizică, în lipsa compensării pretinse.

În urma investigațiilor autorităților franceze, procurorii DIICOT din România l-au reținut pe ucigaș. Este vorba de un bărbat de 40 de ani, care sosise din Italia, și care era persoana de încredere a șefului organizației criminale, cunoscut în lumea interlopă drept „Kitaeț”. Suspectul a fost plasat în izolatorul din orașul francez în care a fost comisă crima, iar conducătorul organizației este anunțat în căutare.

Între timp, autoritățile franceze au sesizat colegii din Moldova, iar în primăvara anului 2022 a fost format un grup comun de investigații, care săptămâna trecută a organizat percheziții la cei patru suspecți anunțați în acest dosar, care au între 25 și 40 de ani.

În cadrul descinderilor, care au avut loc în Bălți și Chișinău, au fost ridicate telefoane mobile, cartelele telefonice, dispozitive de stocare a informației, ceasuri de lux și alte obiecte relevante urmăririi penale. De asemenea, ofițerii moldoveni urmează să stabilească dacă mostrele de ADN, preluate de la locul faptei din Franța, le aparțin celor patru bănuiți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.