VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Israelul a ucis sau rănit 60% dintre combatanţii Hamas

Armata israeliană a ”eliminat sau rănit 60%” dintre combatanţii Hamas, după nouă luni de război cu mişcarea islamistă palestiniană în Fâşia Gaza, un ”succes” militar, a anunţat în Knesset (Parlament) ministrul siraelian al Apărării Yoav Gallant, relatează AFP.

Armata israeliană operează în prezent în numeroase sectoare ale Fâşiei Gaza şi a consolidat în ultimele zile o ofensivă în oraşul Gaza.

Ea anunţa, la începutul lui ianuarie, că a ”finalizat destructurarea structurii militare” a Hamas în nordul enclavei palestiniene, unde se află capitala, după care a lansat operaţiuni terestre în centrul şi sudul teritoriului palestinian.

Yoav Gallant a anunţat că Forţele israeliene au ”destructurat o mare majoritate” a batalionelor Hamas şi că ”militarii se luptă de nouă luni (…) cu devotament, sacrificiu şi succes”.

Contactată de AFP cu privire la cei ”60%” dintre combatanţii Hamas eliminaţi sau răniţi, armata israeliană a anunţat că ”verifică” aceste informaţii.

Ministerul Apărării nu a clarificat imediat acest procent.

”Am adus înapoi jumătate dintre ostatici şi suntem hotărâţi să aducem restul”, a declarat ministrul, referindu-se la cele 116 dintre cele 251 de persoane răpite la 7 octombrie ţinute în continuare în Fâşia Gaza – ostatici dintre care 42 au murit, potrivit armatei israeliene.

”Orice aparat de securitate este hotărât să-şi îndeplinească obiectivele de război” stabilte de Israel, a mai declarat Yoav Gallant, referibndu-se la eradicarea Hamasului şi eliberarea ostaticilor.

După luni de negocieri – fără rezultat – ale unui armistiţiu, o sursă apropiată negocierilor a anunţat că directorii Agenţiei Centrale americane de Infiormaţii (CIA) şi serviciilor israeliene de informaţii externe Mossad urmau să se întâlnească miercuri la Doha.

Ostilităţile au început la 7 octombrie, cu un atac fără precedent al Hamasului în sudul Israelului, care a antrenat moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale.

Campania militară israeliană de represalii a devastat Fâşia Gaza şi s-a soldat cu 38 295 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Guvernului Hamas.

sursa

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.