VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În premieră, Moldova participă la securizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice

O echipă a Ministerului Afacerilor Interne a fost detașată pentru participare în misiuni de serviciu în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară, care se vor desfășura la Paris, Franța. Este pentru prima dată când Republica Moldova este reprezentantă în rândul forțelor de securitate și ordine publică la Jocurile Olimpice.

Este vorba despre 13 polițiști și carabinieri care vor fi recunoscuți printre forțele de securitate participante la Jocurile Olimpice prin emblema țării, pe care o vor purta pe mâna stângă. Reprezentând Republica Moldova alături de alte 50 de țări, echipa noastră se va alătura omologilor francezi din domeniul securității publice pentru a efectua misiuni de patrulare, de pază și protecție.

Prezentă la evenimentul de detașare, președinta Maia Sandu și-a exprimat încrederea că polițiștii și carabinierii vor împărtăși în această misiune experiența lor și vor învăța din experiența altor state. „Această misiune înseamnă o mare reușită pentru noi toți, pentru că invitația din partea Franței vine să recunoască profesionalismul, capacitatea instituțiilor noastre de  a participa la asigurarea ordinii publice și securității pe continent, nu doar acasă”, a declarat șefa statului.

„Startul participării noastre la misiuni internaționale în Europa arată că Moldova și MAI au pornit pe calea europeană și că integrarea în Uniunea Europeană este cu un pas mai aproape, iar pentru noi acest lucru înseamnă o viață mai bună, în siguranță”, a menționat ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, citat de IPN.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Franței în Republica Moldova a mulțumit autorităților moldovenești pentru că au dat curs solicitării Franței de a oferi suport operațional pentru forțele franceze de securitate internă, alături de alți parteneri, accentuând că securitatea și siguranța la Jocurile Olimpice constituie o prioritate absolută pentru autoritățile franceze.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.