VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Irlanda, unul dintre cele mai bune exemple pentru parcursul european

Șeful legislativului, Igor Grosu, a avut azi o întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, aflat în vizită la Chișinău. Cei doi oficiali au discutat despre parcursul european al R. Moldova și despre sprijinul pe care îl poate oferi Irlanda. În cadrul discuțiilor, șeful legislativului și-a exprimat toată recunoștința pentru sprijinul primit de Republica Moldova în dezideratul de a face parte din marea familie europeană.

„Republica Moldova are de învățat multe de la parcursul european al Irlandei. Dintr-o țară cu probleme economice și demografice, grație sprijinului comunitar, dar și al unor reforme structurale și politici inspirate, a devenit una dintre țările cele mai de succes, ceea ce ne dorim și pentru noi”, a subliniat Igor Grosu.

Igor Grosu a salutat și decizia autorităților irlandeze de a deschide, în 2025, o ambasadă în Republica Moldova.

„Acest pas ne va permite ca, pe viitor, să avem mai multe noutăți în beneficiul cetățenilor noștri, cum ar fi noi curse aeriene sau recunoașterea permiselor de conducere. Împreună vom reuși să construim în Moldova un viitor în pace și bunăstare”, a mai spus președintele Parlamentului.

Cei doi președinți de parlament au vorbit și despre comunitatea de moldoveni din Irlanda, precizând că muncesc onest, cu sârguință și au grijă să organizeze evenimente culturale, sociale, prin care să arate tradițiile strămoșești.

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, se va afla în R. Moldova până duminică, 2 iunie. Este prima vizită în R. Moldova a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.