VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Irina Gutnic, propusă în funcția de viceprimar al Capitalei

Directoarea SA „Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutnic, este propusă pentru funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. Propunerea a fost formulată de către primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința Consiliului municipal Chișinău.

Edilul a menționat că Irina Gutnic deține experiența profesională necesară, având studii juridice. În perioada anilor 2003-2012 a activat în diferite funcții la Ministerul Finanțelor.

De asemenea, a activat în calitate de șef de direcție la Curtea de Conturi, dar și în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, transmite IPN.

„Ceea ce ține de experiență, practic toată este în domeniul administrației publice locale”, a notat Ion Ceban.

Irina Gutnic a fost numit la șefia SA „Apă-Canal Chișinău” la mijlocul lunii iunie a acestui an. O funcție de viceprimar al municipiului Chișinău a rămas vacantă după ce recent Fadei Nagacevschi și-a anunțat demisia.

Potrivit legislației, viceprimarul este ales la propunerea primarului general, prin decizia Consiliului municipal adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către CMC sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.