VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Iohannis, în așteptarea unei decizii istorice la Consiliul European privind deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, susține continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene și s-a pronunțat pentru adoptarea unor decizii istorice la reuniunea Consiliului European din această săptămână în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Mesajul se regăsește într-un comunicat al Președinției de la București, emis după o întrevedere a liderului de la Cotroceni cu ambasadorii statelor UE în România.

„Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru adoptarea unor decizii istorice la apropiatul Consiliu European în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. Președintele României a accentuat, în cadrul întâlnirii, importanța menținerii unității Uniunii Europene în toate acțiunile sale și a protejării valorilor și principiilor europene, cu atât mai importante într-un context marcat de continuarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, dar și de criza din Orientul Mijlociu, și alte provocări precum cele economice, climatice sau migratorii”, se arată în comunicatul Președinției României.

De asemenea, Klaus Iohannis a susținut necesitatea continuării sprijinului european, al NATO, dar și la nivel bilateral pentru Republica Moldova, în vederea consolidării rezilienței statului, puternic afectat de efectele războiului din Ucraina și de acțiunile destabilizatoare ale Rusiei. Liderul de la Cotroceni s-a referit și la tema aderării României la Spațiul Schengen, a cărei materializare ar transmite un puternic mesaj de solidaritate și unitate din partea Uniunii și ar contribui substanțial la consolidarea securității europene. Mulțumind partenerilor europeni pentru sprijinul larg oferit pentru aderarea țării noastre la Schengen, Președintele României a subliniat necesitatea adoptării unei decizii pozitive în acest sens, cât mai curând posibil.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.