VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cancelarul austriac, împotriva procedurii accelerate de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul austriac Karl Nehammer se declară împotriva deschiderii negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Demnitarul consideră că UE nu este pregătită, la moment, pentru extindere. Declarațiile au fost făcute în cadrul unor dezbateri în Camera Inferioară a Parlamentului de la Viena.

Nehammer a atras atenția asupra faptului că Bosnia și Herțegovina încearcă de multă vreme să adere la Uniunea Europeană, dar nimeni nu se grăbește să o invite acolo.

Cancelarul a cerut ca Ucrainei și Moldovei să li se ofere perspectiva aderării la UE „în semn de solidaritate”, dar nimic mai mult: Nehammer a fost categoric împotriva procedurii accelerate de aderare la UE pentru aceste două state.

„În plus, sunt necesare și reforme interne ale UE dacă Uniunea dorește să fie „aptă” pentru extindere. În general, însă, Nehammer și Schallenberg (ministrul austriac de Externe) au fost de acord că este mai bine să exportăm prosperitate și stabilitate decât să importam instabilitate, mai ales în imediata vecinătate”, se mai arată în stenogramă, citată de ziua.md.

Austria este a treia țară după Ungaria și Slovacia care declară deschis că este împotriva deschiderii negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Potrivit Reuters, decizia de a începe negocierile privind aderarea Ucrainei la UE ar putea fi amânată pentru martie din cauza lipsei de unitate în această problemă între statele membre UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.