VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-ministru al Economiei: Performanța actualei guvernări în privința securității energetice e fenomenală, nu mai putem fi șantajați!

„Performanța actualei guvernări în privința securității energetice e fenomenală, căci nu mai putem fi șantajați!”. De această opinie este Constantin Tampiza, fost ministru al Economiei.

Vreau să accentuez performanța actualei guvernări, în pofida faptului că au problemele lor, hotărârea lor în privința securității energetice e fenomenală, nu mai putem să fim șantajați. Dacă se introduce în exploatare linia Vulcănești-Tulcea, hotărâm și problema energiei electrice. Am înțeles că Cernavodă poate să mai aibă un reactor, iar în România s-au dezvoltat foarte multe parcuri eoliene în jur de un milion și 850 de megawați, două capacități de la Cernavodă”, a declarat ex-ministrul în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit lui Constantin Tampiza, acordul cu privire la dezvoltarea infrastructurii energice trebuia semnat încă 20 de ani în urmă, dar nu în 2023. Totodată, ex-ministrul a subliniat că R. Moldova trebuie să fie recunoscătoare Uniunii Europene pentru ajutorul acordat în depășirea crizei energetice.

„Presiunea e destul de mare pentru R. Moldova, dacă nu era comunitatea europeană și Statele Unite ale Americii care, grație eforturilor pe care le-a depus președintele Maia Sandu, pe care în privința asta o apreciez mult… Am ce critica, măcar că sunt ai mei și îi voi critica, dar le recunosc toate meritele, tot ce a făcut actuala guvernare legat de depășirea crizei energetice. Uitați în ce perioadă am nimerit: Covid-ul, după asta gazul, după asta petrolul, totul într-un set. Desigur că trebuie să mulțumim comunități internaționale care ne ajutat mult. Pe parcursul acestei perioade cât sunt ei la guvernare am primit vreo 8 miliarde 300 de mii ajutor, o mare parte este ajutor nerambursabil”, a mai subliniat Tampiza.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.